Hypnose Centrum Utrecht

Hypnose centrum Utrecht, het centrum voor hypnotherapie

4-daagse opleiding hypnotherapie

Waar je écht alles leert dat je nodig hebt als hypnotherapeut

Alles over de opleiding hypnotherapie

In deze geaccrediteerde opleiding word je in 4 dagen gediplomeerd hypnotherapeut. De opleiding is geschikt voor iedereen die meer wilt leren over hypnotherapie. Tijdens de opleiding leer je alles over hypnose en hypnotherapie en ga je leren hoe je jezelf en anderen snel van een probleem af helpt.

Na afronding van deze opleiding kun jij:

  • Klassieke en moderne hypnosetechnieken
  • Effectief hypnotisch communiceren
  • Klachten blijvend verhelpen
  • Aan de slag in jouw (eigen) praktijk
Hypnos centrum utrecht bulletpoints

Klassieke en moderne hypnosetechnieken

Hypnos centrum utrecht bulletpoints

Effectief hypnotisch communiceren

Hypnos centrum utrecht bulletpoints

Klachten blijvend verhelpen

Hypnos centrum utrecht bulletpoints

Aan de slag in jouw (eigen) praktijk

De opleiding hypnotherapie van hypnose centrum utrecht is de beste plek om hypnotherapeut te worden

Lesprogramma

DAG 1

Basis technieken

Op de eerste dag kom je in aanraking met alle basis technieken van hypnose. We nemen dit niet alleen theoretisch door maar gaan ook direct in de praktijk oefenen met deze technieken.

DAG 2

Gevorderde technieken

Tijdens deze tweede praktijkdag ga je jouw hypnosetechnieken verbeteren, leer je zonder script te werken en ga je al problemen oplossen. Lifecoaching tijdens hypnose is zeer effectief en dat is wat jij gaat leren. 

DAG 3

Therapie, regressie, pijn

In deze module leer je hoe je klachten kunt aanpakken door middel van de technieken uit dag 1 en 2. Op deze dag ga je, onder begeleiding, ook voor het eerst aan de slag met echte cliënten en echte problemen.

Het lesprogramma van Hypnotherapie opleiding van hypnosecentrum Utrecht is opgedeeld in 4 dagen

DAG 4

Praktijk en eindtoets

Op de laatste dag zal je, onder begeleiding, nog meer leren werken met echte cliënten. Na afronding van de opleiding kun jij als gediplomeerd hypnotherapeut aan de slag

Praktische informatie

Locatie

Peppelkade 48, 3992 AK, Houten

Niveau

MBO denk-niveau

Omvang

4 unieke modules + praktijk

Studieduur

4 lesdagen / 24 uur

Lesgeld

€1000 excl. BTW

Vooropleiding

Er is geen vooropleiding nodig

Accreditatie

GRO

Wat je kunt verwachten

Persoonlijke aandacht: In de opleiding werken we met groepen van maximaal 6 mensen. Hierdoor is er altijd voldoende ruimte en persoonlijke aandacht om echt alle ins-en-outs te leren van hypnose.

Echte praktijk ervaring: De meeste hypnose opleidingen focussen erg op de theorie. Bij ons staat de praktijk centraal. Dit betekent dat je tijdens de opleiding onder begeleiding gaat werken met echte cliënten. hierdoor heb je al echte praktijkervaring opgedaan en kun je direct aan de slag na het afronden van de opleiding.

Het starten van een eigen bedrijf: Onze opleiding focust ook op het opstarten van jouw eigen praktijk en alles dat hierbij komt kijken. Na afronding van de opleiding heb je dan ook alle tools om een bedrijf te starten in hypnotherapie.

Monique tenthof van noorden tijdens hypnotherapie opleiding uitleg

Masterclasses

In onze masterclasses word je in 1 dag opgeleid tot expert van een specifiek specialisme binnen de hypnotherapie.

Virtuele maagband

Leer hoe je veilig en effectief een virtuele maagband kunt plaatsen of een maagverkleining kan uitvoeren met behulp van hypnose.

Regressie therapie

In regressietherapie ga je aan de hand van hypnose terug naar de eerste ervaringen die ten grondslag liggen aan het huidige probleem.

Kinder hypnose

Je leert in de masterclass o.a. hoe je met hypnose een kind weerbaarder maakt maar ook hoe je de relatie tussen ouder en kind kunt verbeteren. 

Masterclasses bij hypnose centrum utrecht, hier leer je dieper in te gaan op specifieke onderwerpen zoals de virtuele maagband

Hypnose & pijn

Een verdieping vanuit de opleiding. In deze praktijkdag leer je alle Hypnose Technieken om cliënten van pijnklachten af te helpen.

Zelfhypnose

In 3 uur leer je hoe je jezelf in hypnose kan brengen en hoe je nieuwe patronen aanleert die voor blijvende verandering zorgen.

Quantum hypnose

Leer hoe via hypnose verbinding kan worden gelegd met een andere tijdlijn. Dit kan inzichten losmaken die verborgen zaten.

Effectief communiceren

Communiceren omvat wat je doet en wat je zegt. Goed effectief communiceren tijdens een hypnose sessie verbetert de resultaten enorm.

Blije geslaagde cursisten met hun erkende diploma hypnotherapie

10+

jaar ervaring

435+

Cursisten

4.8

sterren reviews

Dit zeggen onze cursisten

Onze opleiding is uniek in zijn soort! Deze cursisten vertellen je wat ze hebben geleerd en ervaren.

Gino Ilondo

Linda van Vlimmeren

Chantal Dumernit

Cursist die succesvol is geslaagd en zijn diploma in ontvangst neemt van de hypnotherapie opleiding

Joost van Gent

De opleiding bevat niet alleen theorie, maar juist veel praktijk. Zo hebben we alles wat we hebben geleerd zelf kunnen ondervinden en in de praktijk kunnen toepassen. Onvoorstelbaar welke kracht hypnose heeft, waardoor het voor zoveel klachten en belem-merende blokkades in te zetten is. Het was intens, intiem, krachtig, waardevol en super gezellig!

Blije cursist Myra die geslaagd is voor de opleiding hypnotherapie van hypnose centrum utrecht

Myra Polet

De opleiding Hypnotherapeut bij Hypnose centrum Utrecht van Monique is een echte openbaring! Wat er mogelijk is om mensen zo snel van een blokkade in hun leven te helpen. Mensen een mooier en gelukkiger leven geven, het kan echt! Monique is zeer kundig, warm en een geweldige docent. Als student zijn we snel de praktijk in gegaan, super fijn!

Blije cursisten met hun diploma van de hypnotherapie opleiding van Hypnose centrum utrecht
Monique tenthof van Noorden erkend docent hypnotherapie en hypnotherapeut Utrecht

Wie is jouw docent?

Hypnose is mijn werk maar vooral ook mijn passie! Ik had een lastige jeugd en ontdekte dat hypnose mij kon helpen deze negativiteit om te zetten in een positief leven. Nu help ik anderen de kracht van hypnose te ontdekken en te delen middels mijn opleidingen.

Na jaren een eigen praktijk te hebben gehad besefte ik mij dat de opleiding die ik zelf had gevolgd erg oppervlakkig was. Dat kan anders!

Ik ontwikkelde daarom een opleiding waar je technieken oefent tot het bij jou als vanzelfsprekend gaat; Een opleiding waar je écht alles leert wat je als Hypnotherapeut nodig hebt.

Bekend van:

Hypnose centrum utrecht is onder andere bekend van sks, the optimist, omroep flevoland en noord holland radio

Help anderen hun leven te transformeren

Wordt gecertificeerd Hypnotherapeut

Veelgestelde vragen

Hypnose is een diepe staat van ontspanning waarbij het even rustig is in je hoofd. Even geen vicieuze cirkel van gedachten, maar rust en kalmte in je hoofd. Dit moment ervaar je ook in het dagelijks leven. Elke ochtend als je wakker wordt ervaar je dit moment heel kort voordat je gedachten het alweer over gaan nemen en er de hele dag blijven. Net voor je in slaap valt ervaar je het ook, maar ook als je helemaal geboeid bent door een film of een boek of tijdens het sporten als je helemaal gefocust bent op wat je doet. De focus is er heel diep tijdens de hypnose en deze focus wordt niet geblokkeerd door belemmerende gedachten. 

Absoluut niet. Dit is het grootste misverstand dat in het algemeen heerst. Deze manier van denken wordt natuurlijk ondersteund door onbekendheid met hypnose, maar ook door films, boeken of zelfs door het podium hypnose, waarin dingen anders lijken dan ze zijn. 

Ja, iedereen kan in hypnose. Het gaat niet bij iedereen even snel, maar dit betekent gewoon dat er iets meer tijd nodig is voor een sessie.

Hypnose werkt zeer effectief bij angsten, pijn, slaapproblemen, long covid klachten, onzekerheid, innerchild issues en nog vele andere klachten.

Hypnose is een natuurlijk fenomeen waar niets speciaals of geheimzinnigs aan is. Iedereen komt weleens in een lichte trance, bijvoorbeeld bij het bekijken van een meeslepende film of tijdens het spelen van een spannend spel.

In een hypnotische toestand word je begeleid door de regressietherapeut om terug te keren naar specifieke momenten in je verleden. Dit stelt je in staat om de gebeurtenissen, emoties en gedachten van die tijd opnieuw te ervaren en beter te begrijpen.

Manipuleren is tegen je wil in. Manipuleren heeft als doel om de manipulator te verrijken. Dat is in een hypnose sessie nooit het geval.